Sander Egas, 
ritueel­begeleider

Na jarenlang gewerkt te hebben als manager heb ik gekozen voor het vak van ritueelbegeleider. Het heeft mij altijd geboeid hoe mensen omgaan met belangrijke veranderingen in hun leven. Dat was de drijfveer om diepte-interviews te gaan doen bij lokale omroepen. Het was ook de reden dat ik ben gaan studeren aan de Universiteit voor Humanistiek, waar het omgaan met bestaansvragen centraal staat.

‘In 2011 kreeg ik zelf met een ingrijpende gebeurtenis te maken, toen ons dochtertje veel te vroeg werd geboren en na enkele uren overleed’

In 2011 kreeg ik zelf met een ingrijpende gebeurtenis te maken, toen ons dochtertje veel te vroeg werd geboren en na enkele uren overleed. Dat heeft veel invloed gehad op de manier waarop ik in het leven sta en de keuzes die ik heb gemaakt. Dit heeft ertoe geleid dat ik ritueel­begeleider ben geworden.

Daarnaast werk ik als vrijwilliger in de palliatieve thuiszorg en ben ik zanger en tekstschrijver van het akoestisch duo Onder de maan. Ik heb de post-HBO opleiding Ritueel begeleiden bij afscheid voltooid en ben lid van de landelijke beroepsvereniging voor ritueelbegeleiders (LBvR).

Kunt u ondersteuning gebruiken bij het afscheid nemen van het leven of bij het alsnog afscheid nemen?

Bel of mail mij gerust voor een vrijblijvende eerste kennismaking. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

06 34 35 29 27